J.U.F.

HOME SKOOL

Jouw (T)huisonderwijs

Wat krijg je:

# Basisgids 'Welkom bij jouw (T)huisonderwijs'
# Luisterboek van de basisgids
# Gids 'Hoe overleef ik de Sint- & Kerstperiode ontspannen?'
# Masterclass 'Jouw (T)huisonderwijs en meer' 

Missie

Jouw Unieke Familie begeleid ouders om hun (T)huisonderwijs vorm te geven, nadat ze besloten hebben hun kinderen zelf onderwijs te geven in plaats van door het schoolsysteem. 
Jouw Unieke Familie helpt kinderen en ouders terug in hun kracht komen, waardoor ze vanuit hun eigen kern en in verbinding met elkaar kunnen komen tot een liefdevol en krachtig gezin.

Kernwaardes

Liefde
Verbinden
Humor
​Integriteit
​Spiritualiteit

"Ik ben al 17 jaar leerkracht"

Mijn naam is Elbertje Floris. Ik ben getrouwd met Hans en heb 2 kinderen. Bo(jongen) is 12 jaar en Pleun(meisje) is 9 jaar.
Ik ben al 17 jaar leerkracht en heb mijn ervaring vooral opgedaan in het speciaal onderwijs, maar ook in het regulier en de Vrije School. De leerlingen die niet gemiddeld waren trokken me (nog steeds). Dit komt vanwege mijn achtergrond als activiteiten begeleidster met verstandelijk beperkte volwassenen. Iedereen is het waard om tijd en energie in te steken. Of je nu wel of niet kunt goed kunt leren, of je nu wel of niet een "gemiddeld" kind bent.
Als leerkracht steun ik veel op mijn intuïtie, mijn onderbuik gevoel. Dit gevoel geeft me richting, is mijn kompas. Door deze basishouding kunnen de kinderen op me vertrouwen.
Foto door Isla Grossi

"Mijn levenservaring"

Buiten mijn werk om heeft mijn leven me een heleboel ervaringen gegeven, leuke en minder leuke. Het zijn allemaal ervaringen die me gemaakt hebben tot de mens die ik een paar jaar geleden was. Ik leefde zonder echt bewust te zijn van mezelf en mijn omgeving. Het leven gebeurde en ik volgde.
Ik vertelde mezelf heel veel verhalen over wie ik was en bijvoorbeeld wat ik goed en minder goed kon.
In juni 2015 werden mijn vader en de vader van Hans ziek. Mijn vader overleed al 4 maanden later. Hans zijn vader heeft anderhalf jaar langer mogen leven. Nadat Hans zijn vader was begraven werd zijn moeder ziek en overleed 4 maanden daarna.
Toen was ons leven alles behalve normaal.

"Mijn Wake Up Call"

Samen moesten we onszelf en onze kinderen begeleiden tijdens de lijdensweg van 3 grootouders en het verlies daarna. We zijn er als gezin goed doorheen gekomen, al vloeien de tranen nog steeds wel eens. Voor mij voelde deze gebeurtenissen als een Wake Up Call!!!
Ik wilde niet op mijn 65e overlijden en voor mijn gevoel niets bereikt hebben in mijn leven. Dus ik ben gaan zoeken naar wat ik nu echt wil in het leven. Kinderen zijn een grote leidraad in mijn leven, al 25 jaar. Mijn familie is een belangrijke pijler in mijn leven én anderen helpen is een drive die van binnenuit komt.

"De weg naar mezelf en Jouw Unieke Familie"

Op mijn tocht naar mezelf, pelde ik mezelf laag na laag weg en werd mijn kern steeds zichtbaarder. Daardoor kon ik weer voelen wat me echt intens gelukkig maakt. Ik word gelukkig als ik andere mensen kan helpen terug in hun kracht te komen, terug bij zichzelf. Ook als ik anderen kan laten zien hoe je terug kan komen bij dat wat je ECHT wil in het leven.
Vanuit die missie en mijn persoonlijke ontwikkeling is Jouw Unieke Familie ontstaan. Een Uniek bedrijf dat Unieke Families kan helpen terug in hun kracht te komen en als familie helder te krijgen wat het leven is dat zij verlangen. 

"(T)huisonderwijs is een gave combi"

Steeds vaker zag ik via allerlei kanalen dat er meer en meer ouders aan het nadenken waren over (T)huisonderwijs bieden. Jouw Unieke Familie was op dat moment vooral gericht op begeleiding van ouders en kinderen bij alles wat ze in hun gezinssituatie tegen kwamen. Nu had ik de kans om mijn 20 jaar ervaring als leerkracht nog meer te integreren in Jouw Unieke Familie. Een idee ontstond om een gids of meerdere gidsen te gaan maken waarmee ouders zelf hun (T)huisonderwijs vorm kunnen geven. De bal ging rollen en op het moment dat ik dit stuk toevoeg aan de website, staat mijn eerste (T)huisonderwijs gids klaar om te lanceren. 

Nieuwe ontwikkelingen oktober 2022

Inmiddels is het idee van gidsen uitgegroeid tot een nieuwe richting binnen J.U.F. HOME SKOOL was geboren. Ouders kunnen een pakket maandelijks afnemen waarbinnen ze het curriculum van het schooljaar van hun kind ontvangen. Hiermee kunnen ze samen met hun kind de lessen volgen. Kleuters, groep 3 t/m 5 wordt gemaakt en verteld naar ouders toe. Voor de groepen 6 t/m 8 wordt er gesproken tegen de kinderen zelf. 
Alle gidsen die gemaakt worden, ontvangen ouders bij de pakketten. Voor meer informatie over de pakketten en mogelijkheden, maak een afspraak voor een momentje met Elbertje.

Gratis gidsen downloaden

Balans in jezelf 
met je kinderen

#21 tips voor jezelf 
én je kinderen

  • Praktische tips voor jezelf om balans te creëren.
  •  De tips kun je meteen toepassen.
  • ​Alle tips worden vanuit positiviteit gebracht. 

Temperamenten

Een andere manier van kijken 
naar jezelf en je kinderen

  • Theorie, waar komen de temperamenten vandaan.
  • ​Elk temperament los uitgelicht.
  • ​Tips voor boeken, online artikelen & een podcast.
J.U.F. | Jouw Unieke Familie     Voorwaarden      Privacy
Jouw Unieke Familie | Lopensehoeve 20 | KvK nr. 82769206
BTW: NL003728406B17 | 06-23787643 | elbertje@jouwuniekefamilie.nl